Samenspel van privacy en openheid

Het Voltaplein in de wijk Wittevrouwenveld is vernieuwd en opnieuw ingericht tot een open en aangenaam winkel- en ontmoetingsplein in de wijk. Voor de beëindiging van het plein is gekozen om de bestaande bebouwing naadloos te laten aansluiten aan de nieuwbouw. In het bouwblok zijn sociale koopwoningen en bedrijfs- of winkelruimte gerealiseerd. Door het wonen op de verdiepingen ontstaat in de dag- en avondsituatie een aangename levendige sfeer.

De woonverdiepingen zijn licht en luchtig met veel privacy. Het betonnen filigraanraster voor het gebouw is gemaakt van prefab beton en fungeert als privacyscherm voor de ruime balkons. De uittaling van het betonnen raster geeft een vriendelijk en open sfeer aan het plein. Van binnenuit geeft het raster een mooi vrij zicht op het plein.

De doorzonappartementen zijn voorzien van grote ruiten tot op de grond waardoor het balkon een verlengstuk is van de binnenruimte. De plattegronden zijn niet traditioneel van opzet. De woonkamer en keuken worden gescheiden door een vrijstaand volume met daarin een berging en techniekruimte. Het andere deel van het appartement bevat twee slaapkamers en een badkamer.

 

Voltaplein – Maastricht

 

 

Fotografie: Arjen Schmitz

voltaplein

maastricht

  • i