Design your life

Op het voormalige fabrieksterrein van Sphinx-Zuid is een heel nieuwe woonwijk tot stand gekomen. Deze woonwijk wordt gekenmerkt door de samenstelling van een aantal appartementencomplexen waarbij ruimte en comfort voorop staan.

Het gebouw les mouleurs is qua constructie en ontwerp een totaalconcept van losse units die naar eigen inzicht gemodelleerd kunnen worden door de bewoners zelf. Elke bewoner had bij aankoop de keuze in het aantal units en hoe deze als woning vormgegeven worden.

Dit specifieke hoekappartement heeft bovendien een extra uitstraling door de schuine dakhelling die in het appartement prominent aanwezig is door de hoge ruimtebeleving. Het carte blanche voor het interieurontwerp van deze casco-ruimte was een superontwerp-opgave zoals je die niet vaak tegenkomt. Alles kan en alles mag. De leefruimte heeft veel licht en uitzicht naar alle kanten van de binnenstad gekregen. De slaap- en badkamers ogen open en doorzichtig maar geven tegelijkertijd veel privacy en comfort.

Het binnen-buiten terras kan van gesloten tot volledig geopend worden gebruikt om in elke weersomstandigheid te genieten van de wereld buiten.

les mouleurs – maastricht

Fotografie – Arjen Schmitz

binnenarchitectuur les mouleurs

maastricht

  • i