Nieuw leven voor bedrijvigheid

Het opknappen van de gevels en het vervangen van de vervuilde dakopbouw om een nieuwe huurder te kunnen aantrekken was de vraag voor deze opdracht. Het voormalige PLEM-gebouw uit 1983 was toe aan een upgrade aan de buitenzijde.

Daarvoor zijn alle overbodige details en hekwerken gedemonteerd om het gelaagde originele concept weer helder te krijgen. De kozijnen zijn gepolijst en het beton is schoongespoten en geïmpregneerd. De dakopbouw was kwalitatief in orde maar had een esthetische verbetering nodig. Hiervoor is een ontwerp gemaakt dat helder en strak van vorm is en minder dominant aanwezig op het dak.

Het concept van een semi-transparante doos, gemaakt van aluminium geperforeerd en gegolfde beplating geeft het totaal een luchtig karakter. De kleur van het aluminium en de transparantie werken samen met elke weersomstandigheid.

De twee ombouwen zijn vooraf gemonteerd om de aansluitingen van de golfbewegingen op de hoeken zo vloeiend mogelijk in elkaar te laten verlopen. De uiteindelijke montage op het dak werd een boeiend schouwspel waarbij het resultaat direct zichtbaar werd.

 

Mercedesgebouw Gelissendomein – Maastricht

 

 

 

Fotografie: John Sondeijker

gelissendomein

maastricht

  • i