De prachtig gesitueerde woning uit de zeventiger jaren heeft alles in zich om met slimme aanpassingen de woning een aangename sfeer te geven die past in deze tijd. De originele architectonische opzet met veel hoeken en hoogteverschillen nodigen uit om van elke ruimte een eigen sfeer te maken terwijl alle ruimtes met elkaar in verbinding blijven.
De grote witte ruimte met een gedateerde woonindeling is opnieuw bekeken en ingedeeld naar de huidige woonwensen. Zicht op het magnifieke landschap en het benutten van het binnenvallende licht is een van de uitgangspunten van het ontwerp.
In de ruimte is één groot blok geplaatst met daarin het toilet, de garderobe, de bijkeuken en de trap naar de studeerkamer boven. Dit blok is niet tot het plafond opgetrokken, maar laat aan de bovenzijde het licht door naar de studeerkamer. De studeerkamer is een aangename rustige werkplek maar toch in contact met de keuken, woonkamer en entree.
Omdat geen enkele ruimte wanden heeft die tot het plafond lopen wordt de lichtinval in alle ruimtes waargenomen. Elke afzonderlijke ruimte wordt door deze lichtinval met elkaar verbonden en wordt een aangename sfeer bereikt.
Chambertinlaan – Maastricht